Bansko, 28 – 30 ianuarie 2019
In perioada 28-30 ianuarie 2019 la Bansko, Bulgaria, a avut loc a patra intalnire transnationala a participantilor la proiectul MONT-GUIDE+ finanțat de Uniunea Europeana in cadrul programului Erasmus+, Parteneriate Strategice.
La intalnire au fost prezenti : Felicia Enache (AGMR), Catrinel Enache (AGMR), Catalina Constantin (Edufor SRL), Bogdan Costescu (Professional Team SRL), Milena Ignatova (Eco Monde), Maurizio Davolio (AITR), Tomas Busca (Monterosa Academy), Petya Genkova (BAGNE), Pierluigi Busca (Monterosa Academy) și Kiril Makarov (Ecosystem Europe Association)
In cadrul intalnirii s-au discutat problemele legate de transpunerea in cadrul platformei de e-learning a materialelor didactice realizare de fiecare partener din proiect. De asemenea s-a avut in vedere modul de organizare al cursurilor pilot in tarile partenere, stadiul la care s-a ajuns in implementarea Standardului profesional al ghidului montan în Romania si Bulgaria.
Rimini, 8 – 10 octombrie 2018
In perioada 8 – 10 Octombrie 2018 la Rimini , Italia, a avut loc cea de-a treia intalnire transnationala a participantilor la proiectul MONT-GUIDE+, parteneriat strategic, finantat prin fonduri ERASMUS +.
Intalnirea a fost organizata de AITR – Associazione Italiana Turismo Responsabile si a reunit toti participantii implicati in proiect. S-a discutat despre implementarea noului standard pentru ocupația de ghid montan la nivel național si despre autorizarea cursurilor de formare a ghizilor montani pe baza acestuia. De asemenea s-au discutat aspecte privind programul de pregatire a ghizilor de munte si modul de realizarea a noilor manuale folosind metodele mixte VET.
La finalul intalnirii a fost discutat si planul de diseminare al proiectului, realizari si planuri viitoare.
Sofia, 8-10 mai 2018
In perioada 8-10 mai 2018 s-a desfasurat la Sofia cea de a doua intalnire trasnationala din cadrul proiectului MONT-GUIDE+. La aceasta intalnire au participat toti partenerii implicati in proiect. Au fost analizate in detaliu activitatile pe care fiecare partener trebuie sa le indeplineasca in cadrul proiectului in urmatoarele luni. S-a discutat despre finalizarea standardului ocupational, despre pregatirea persoanelor dezavantajate, astfel incat acestea sa poata participa cursul de ghid montan.
O alta problema avuta in vedere a fost imbunatatirea planului de diseminare si stabilirea unui plan de actiune pana la urmatoarea intalnire.
Brasov, 7 – 11 Noiembrie 2017
In Brasov, in perioada 7 – 11 Noiembrie 2017 s-a desfasurat prima intalnire a participantilor la proiectul Mont Guide + parteneriat strategic, finantat prin fonduri ERASMUS + .
Intalnirea a fost organizata de coordonatorul proiectului AGMR – Asociatia Ghizilor Montani din Romania si a avut ca scop prezentarea intregului proiect, a principalelor prevederi si dispozitii ale contractului.
Au fost prezentate cererile IFMGA referitoare la abilitățile de ghid montan si a fost conturat un profil al competențelor de ghid montan. Apoi fiecare partener si-a ales competențele pe care le va dezvolta pe durata proiectului.
Reprezentantul Professional Team , Bogdan Costescu a prezentat competentele necesare ghidului montan din perspectiva angajatorului.
„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”