Erasmus+ „Un nou concept despre ghidul montan“

Asociația Ghizilor Montani din România (AGMR) în parteneriat cu BLOKX – Sală de cățărat, te invită la un eveniment de neuitat! Participarea este GRATUITĂ!

Ești pasionat de mers pe munte și vrei să înveți cum să te bucuri în siguranță de frumusețea muntelui?

Poate vrei să încerci ceva nou și te-ai aventura pe creste înalte sau pe pârtii abrupte, dar nu știi pe nimeni care să te îndrume?

Esti un om de munte experimentat si vrei sa devii ghid montan? Sau poate vrei să afli care sunt noutățile pe plan național și internațional în turismul montan?

Participând la evenimentul Erasmus+ „Un nou concept despre ghidul montan“, organizat de cei mai buni ghizi din România, vei afla răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele. Vom discuta despre subiectul cel mai drag nouă, MUNTELE, împreună cu invitații noștri din Bulgaria și Italia, iar în cadrul celor trei ateliere gratuite, instructorii AGMR/ ghizi montani internationali UIAGM îți vor prezenta diverse tehnici de siguranță.

Când?

În data de 29 august 2019, începând cu ora 12.30, AGMR în parteneriat cu BLOKX organizează evenimentul „Un nou concept despre ghidul montan“, în ambianța prietenoasă a sălii de cățărat BLOKX – București.

Ce vom face?

În prima parte a întâlnirii, vom discuta la o cafea sau la un ceai despre ce înseamnă turismul montan în zilele noastre și despre rolul ghidul montan ca vector în dezvoltarea turismului de calitate. Discuția este deschisă și altor subiecte legate de tema evenimentului.

După un binemeritat bufet, doritorii vor putea participa la câteva aplicații practice, în cadrul cărora instructorii noștri vă vor prezenta:

⦁ tehnici de asigurare – organizarea regrupării 

⦁ salvarea din perete/ tips and tricks 

⦁ echiparea și dezechiparea unui traseu de escaladă, montarea topului și recuperarea buclelor

Cum particip?

Participarea este GRATUITĂ! Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de înscriere. Numărul de locuri este limitat! Veți fi anunțat dacă ați fost înscris. 

Numarul de locuri fiind limitat, datele de contact sunt solicitate de organizatori pentru a va putea anunta daca ati fost inscris la programul dorit.

Multumim pentru interesul aratat.

AGENDA EVENIMENTULUI:

12.30-13.00 Înregistrarea participanţilor – partea intai 

13.00-13.15 Ocupația de ghid montan – vector în dezvoltarea turismului montan-AGMR

13.15-14.00 Contribuția proiectului la elaborarea unui nou concept privind ocupația de ghid montan-toti partenerii

14.00-15.00 Pauză prânz 

15.00-15.15 Formarea ghidului montan. Prezent și perspective-AGMR

15.15-15.30 Metode noi folosite în formarea profesioanală a ghidului montan-Edufor

15.30-16.00 Pauză cafea/ Înregistrarea participanţilor – Partea a 2-a.

16.00-16.30 Atelier 1: Tehnici de asigurare – organizarea regrupării- instructori: Catrinel Enache si Rus Bogdan (ghizi montani UIAGM)  

 16.30-17.00 Atelier 2: Tehnici de asigurare – salvarea din perete- tips and tricks – instructori: Catrinel Enache si Rus Bogdan (ghizi montani UIAGM)  

 17.00-17.30 Atelier 3: Echiparea si dezechiparea unui traseu de escalada-montarea topului si recuperarea buclelor – instructori: Catrinel Enache si Rus Bogdan (ghizi montani UIAGM)  

“Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

contact@professionalteam.ro