Cazare in centrul vechi al Brasovului

cazare in centrul vechi al Brasovului

Cazare in centrul vechi al Brasovului recomandata de Professional Team

Apartamentul este situat pe strada Republicii, cea mai cunoscuta strada pietonala din Brasov, la cativa pasi de Piata Sfatului si Biserica Neagra,  intr-o cladire istorica din secolul XVIII, complet renovata si mobilata, cu mobilier din lemn masiv lucrata manual in stil rustic.

Apartamentul nostru din centrul vechi al Brasovului are un dormitor, o bucatarie, o baie si o teresa. Dormitorul are un pat matrimonial si o canapea extensibila, semineu, televizor cu ecran plat , canale prin cable, wii-fii gratuit. Bucataria este complet utilata (plita electrica, expersor Krups cu capsule Nescafe gratuite, prajitor de paine, cuptor electric, vesela, pahare, etc), baie cu dus si articole de toaleta incluse, uscator de par, halat de baie.

Proprietatea are o terasa cu mobilier de gradina.

Iubitorii de sporturi de iarna au posibilitatea sa-si depoziteze echipamentul intr-un spatiu alaturat apartamentului.

Alegand sa stati in Republicii Rustic Apartament puteti descoperi Brasovul vechi  “la picior”  plimbandu-va pe străduțele pietruite  pana la principalele atractii din zona Piața Sfatului unde se află vechea primărie, Rathaus sau Casa Sfatului, ridicată în anul 1420, o clădire care îmbină mai multe stiluri arhitecturale, care nu fac altceva decât să-i confirme istoria. Astfel, parterul clădirii, care adăpostește acum Muzeul de Istorie a Brașovului, mai păstrează elemente ale stilului gotic, în timp ce etajul, mansarda și turnul urmează liniile renascentiste și baroce.

Tot în piața Sfatului se află și vechea Casă a Negustorilor, construită între anii 1539-1545 la cererea soției judelui Brașovului precum și frumoasa Catedrală ortodoxă Adormirea Maicii Domnului ( ridicată în perioada 1895-1896, după modelul bisericii grecești din Viena). În Piața Sfatului sunt câteva cafenele și restaurante drăguțe, merită să poposiți puțin pentru a „lua pulsul” acestui oraș deosebit de frumos, poate cel mai frumos din România.

Cu puțin noroc, veți asista la schimbarea gărzii cetății și la onorul dat de aceasta, vizitatorilor și localnicilor, din turnul Casei Sfatului.

Apoi puteti admira unul  dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură din România, Biserica Neagră, cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din Sud-Estul Europei. În clopotnița Bisericii Negre se află cel mai mare clopot din spațiul românesc, din bronz, care cântărește șase tone. Colecția de peste 100 covoare orientale a Bisericii Negre este cea mai bogată de acest tip din România. Orga Bisericii Negre, una din cele mai mari din Sud-Estul Europei, cu cele 4.000 de tuburi ale sale, este foarte apreciată pentru sonoritatea sa.

Va mai recomandam Poarta Ecaterinei (Catharinei), zona de sub Tâmpa, numită „După Ziduri”, unde mai sunt vizibile două bastioane, cel Țesătorilor și cel al Postăvarilor, apoi Bastionul și canalul Graft, Turnul Negru, Turnul Alb si nu in ultimul rand Poarta Schei, toate acestea sunt situate la cateva sute de metri de apartament.

Nu trebuie sa ratati nici o plimbare pe Strada Sforii,  una dintre cele mai înguste străzi din Europa și cea mai strâmtă din Estul Europei, fiind construită în secolul al XIII-ea.

Așadar, o plimbare pe străduțele vechi ale Brașovului este de neratat. Casele vechi, în culori pastelate, multe din ele în stil baroc ca să nu mai amintesc de cele săsești, lipite unele de altele sau păzite de porți înalte cu uși grele de lemn vechi și înnegrite de timp, sunt parcă din cărțile poștale. Din când în când, apare câte o biserică de sute de ani, o școală veche, cu povești neștiute de nimeni sau cu o istorie celebră scrise „între” pereții lor. Timpul se scurge parcă altfel aici, pe străduțele strâmte, pavate cu piatra șlefuită de pașii zecilor de generații de trecători. Este o atmosferă atât de autentică în acest loc în care aproape că simți că respiri acel aer medieval pe care puține localități din România îl mai au.

Deci nu ezitati si sunati-ne la 0744840317 pentru a va da mai multe amanunte si a va rezerva cazare in centrul vechi al Brasovului.

contact@professionalteam.ro